fbpx Skip to main content

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al veel tijd en moeite gestoken in jouw online bedrijf of merk. USP check? Toekomstvisie concreet? Website ready? Alles staat klaar. Maar zelfs met al deze inspanningen kan het een uitdaging zijn je aantal bezoekers om te zetten in betalende klanten.

Hoe kan je de percentage bezoekers omzetten naar conversies? Met conversie bedoelt men het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat. In deze blog geeft Manify Agency 5 tips om bezoekers om te zetten in waardevolle klanten.

1 Storytelling om te converteren

Storytelling is een krachtig instrument om een boodschap over te brengen. Je lezers zullen zich identificeren met personages uit je verhaal. Ze onthouden deze verhalen beter dan de feiten die je hen vertelt over jouw artikelen en voelen zich ook meer verbonden met jouw bedrijf.

Hoe kan jij storytelling gebruiken om de conversieratio te boosten? Het creëren van emotionele betrokkenheid via verhalen resulteert in meer winst, doordat klanten zich bereid voelen tot een online aankoop. Dit kan ook gebruikt worden in sociale media, wat leidt tot een groter bereik. Tot slot kan je Google Analytics gebruiken om zoekmachine optimalisatie toe te passen in je storytelling. Zo wordt de website gemakkelijker gevonden, wat bijdraagt aan een verhoogde klantloyaliteit en groei.

Kortom, storytelling is een waardevolle aanvulling op elke online marketingstrategie en versterkt de connectie tussen merken en hun doelgroep op authentieke en overtuigende wijze.

2 Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het maakt niet uit hoe geweldig je product of dienst is als potentiële klanten je niet kunnen vinden. Daarom is het essentieel om te investeren in SEO om online beter zichtbaar te worden. Door relevante zoekwoorden slim te verwerken in je content, kunnen klanten gemakkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben. Verhoog je aantal bezoekers door ze met SEO te helpen om snel en efficiënt jouw product of dienst te vinden. SEO is een waardevolle manier om hun vertrouwen te winnen en in het proces van conversieoptimalisatie.

3 Gebruik influencers

Tegenwoordig zijn influencers niet meer weg te denken uit de marketingwereld. Ze hebben een enorme impact op het gedrag van consumenten, vooral op sociale media. Overweeg samen te werken met invloedrijke TikTok-influencers om je merk bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De krachtige algoritmen van TikTok kunnen je merk en conversies een boost geven, vooral in combinatie met online marketing en conversie optimalisatie.

Wil jij conversies meten met influencers? Onze experts helpen je graag aan meer bezoeken en de omzetting naar conversies.

4 Presenteer een gebruiksvriendelijke call-to-action

Niemand houdt ervan om lastiggevallen te worden met ingewikkelde of irritante taken. Je wilt de bezoekers van je website gemakkelijk omzetten in klanten. Zorg er daarom voor dat je duidelijke en gebruiksvriendelijke CTA’s presenteert, zoals “Ontvang nu een gratis offerte” of “Schrijf je in voor onze nieuwsbrief”. Deze eenvoudige en doeltreffende CTA’s kunnen de conversiepercentage aanzienlijk optimaliseren en je klanten het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden.

5 Verkoopautomatisering

Sales automatiseren? In 2023 is automatisering in je funnel de sleutel tot efficiëntie en groei. Met behulp van AI-gestuurde bots kan iedereen zowel een groot bereik als een hoge mate van betrokkenheid hebben. AI die bijvoorbeeld koude acquisitie uitvoert, leidt tot het opbouwen van een relatie met uw potentiële klanten.

Elk tijdrovend deel van het sales funnel kan geautomatiseerd worden.

Het automatiseren van dit proces bespaart niet alleen tijd, maar kan ook leiden tot hogere omzet en lagere kosten. Wil je ontdekken wat verkoopautomatisering kan doen voor jouw bedrijf? Neem contact op met Manify om meer te weten te komen over de verschillende manieren.

 

    Leave a Reply