fbpx Skip to main content

Veel bedrijven vragen zich af of TikTok een geschikt platform is voor hun bedrijf. Het antwoord is simpel: TikTok is voor bijna elk bedrijf een geschikt platform. In de afgelopen jaren heeft TikTok zich ontwikkeld tot een van de populairste sociale media platforms ter wereld. Het platform TikTok heeft wereldwijd meer dan 1 miljard actieve gebruikers en is populair bij veel verschillende generaties.

Wat veel mensen verkeerd begrijpen, is dat TikTok niet alleen een social media platform is voor grappige filmpjes en gekke challenges, maar zeker ook zakelijke kansen biedt. TikTok biedt bedrijven namelijk de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken en veel betrokkenheid te genereren.

Veel Nederlandse bedrijven denken dat hun doelgroep niet op TikTok zit en dat je heel veel volgers moet hebben als je succesvol wilt worden op TikTok. Echter geldt op TikTok niet hetzelfde als op andere social media accounts. Je hoeft namelijk helemaal geen volgers te hebben om een groot aantal gebruikers te bereiken.

Steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden van TikTok als marketingtool om hun merk te promoten, hun doelgroep te bereiken en direct met klanten in contact te komen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van TikTok voor bedrijven en waarom jij als ondernemer dit platform niet mag negeren. Of je nu een klein bedrijf bent of een groot merk, TikTok zakelijk gebruiken kan een krachtig hulpmiddel zijn om je bedrijf te laten groeien en je marketingdoelen te bereiken.

Het bereik van TikTok inzetten voor jouw bedrijf

Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers over de hele wereld, is TikTok geliefd bij verschillende generaties. Als bedrijf kun je hierdoor je merk onder de aandacht brengen bij een groot publiek en een grote doelgroep. Het gebruik van populaire sounds, populaire hashtags en door unieke content te maken voor jouw doelgroep, maakt TikTok het steeds makkelijker om een groter bereik te krijgen op jouw account en meer betrokkenheid bij de juiste doelgroep.

Influencers weten alles van een groot bereik. Met hun persoonlijke Instagram, YouTube en TikTok account hebben ze een grote invloed op hun volgers. Influencers zijn dan ook niet meer weg te denken in de wereld van online marketing. Steeds meer bekende YouTubers zitten dan ook op TikTok. Naast lange YouTube video’s maken ze nu ook korte filmpjes voor op TikTok. Het voordeel hiervan is dat zij deze content duurzaam kunnen inzetten en ook kunnen gebruiken voor hun YouTube kanaal middels Youtube Shorts.

Het inzetten van influencer in combinatie met bijvoorbeeld betaalde campagnes heeft al vaker gezorgd voor schokkende resultaten. De populaire term “TikTok made me buy it” heeft er dan ook al meerdere keren voor gezorgd dat producten uitverkocht raakten. Denk aan alle jongeren die ineens weer lezen door “#BookTok“. Of ken je de bekende TikTok pasta nog? Het trending gerecht met cherry tomaatjes en feta kaas zorgde ervoor dat de feta kaas een tijd niet meer verkrijgbaar was in Nederlandse supermarkten. Deze korte filmpjes hebben dus veel meer impact op het koopgedrag van mensen dan dat veel bedrijven denken.

Naast influencer marketing is User Generated Content (UGC) steeds populairder aan het worden. Dit houdt in dat mensen die jouw product kopen of gebruiken hier content mee maken. Ze zijn geen influencers en hebben geen mega grote groep volgers, maar maken wel content die heel echt is en de consument vertrouwen geeft. Het is ook wel een nieuwe vorm van reviews. Zara heeft sinds kort User Generated Content op hun website staan. Dit is opvallend, omdat Zara verder nooit met influencers werkt. Ook stond Zara eerst bekend om hun modellen die bizarre poses aan hielden. Hierdoor ontstond de nodige buzz, maar de klanten konden niet goed zien hoe het product zou staan. Nu is de drempel dus verlaagd en zie je door middel van UGC video’s hoe de producten worden ingezet.

Do’s and don’ts voor content creators

TikTok staat bekend om zijn virale video’s en trends. Als bedrijf kun je hiervan profiteren door deel te nemen aan deze trends en content te maken die de doelgroep aanspreekt. Viral ga je natuurlijk niet zomaar, maar TikTok maakt het wel een stuk makkelijker dan Instagram of Facebook. Het gebruik van hashtags, ondertiteling en populaire sounds bevordert dit.

Naast belangrijke hashtags moet je natuurlijk ook leuke content creëren. Humoristische video’s en lifestyle video’s zijn goede voorbeelden van populaire content. Gebruik je creatieve ideeën en wees authentiek. Creëer zelfs je eigen trends of eigen challenge die jouw doelgroep aanspreekt. Meegaan met een bestaande trend zorgt er niet altijd voor dat je de gewenste doelgroep bereikt.

Het creëren van viral content op TikTok is een uitdaging. Mensen zijn op zoek naar entertainment en willen niet overspoeld worden met onaantrekkelijke sales pitches. In plaats daarvan moeten bedrijven hun producten of diensten promoten door middel van visueel aantrekkelijke korte filmpjes die de lifestyle rond hun merk weergeven. Op dit moment staan lifestyle content, comedy en daily life video’s in de top 3 van content categorieën op TikTok. Het is dus belangrijk om deze categorieën in te zetten op je TikTok account.

Vermijd dus de standaard verkooppraatjes en creëer in die plaats content die zich richt op de lifestyle die je product of dienst ondersteunt. Zo kan je bijvoorbeeld een video maken die laat zien hoe jouw product in het dagelijks leven wordt gebruikt en welke voordelen het biedt. Dit maakt het gemakkelijker voor de kijkers om zich te identificeren met het product en de lifestyle die het ondersteunt.

Een goede manier om dit te doen is door gebruik te maken van storytelling. Mensen houden van verhalen en dit mag je dan ook best doortrekken in meerdere video’s. Denk aan het reageren op reacties om je populaire video te gebruiken voor meerdere video’s. Iemand die dit heel goed doet is Miljuschka. Met haar kookvideo’s behandelt ze maar één onderwerp per video. Door te reageren op vragen en reacties kan ze over één gerecht wel drie filmpjes maken.

Een andere manier om viral te gaan is door gebruik te maken van influencers die al een groot aantal volgers hebben opgebouwd op TikTok. Door betaalde campagnes op te zetten met populaire influencers, kan je jouw product of dienst laten zien aan een groot publiek. De influencer is al populair en bekend en hierdoor zullen mensen eerder de video bekijken. Ook kleine influencers kunnen hiervoor zorgen. Vaak hebben ze een specifieke niche en vinden de volgers deze niche ook interessant. Zij heten mirco-influencers. Het grote voordeel is dat je geld effectiever gespendeerd wordt, omdat het bereik grotendeels binnen jouw doelgroep valt.

Community bouwen is nu belangrijker dan ooit

Het opbouwen van een community op TikTok vergt tijd en inspanning, maar het is een krachtig middel om je merk of bedrijf te laten groeien. Een trouwe community zorgt voor merkvoorkeur en merktrouw en hiermee bouw je een groep van ambassadeurs op wat leidt tot exponentiële groei. Door waardevolle TikTok video’s te creëren, consistent te zijn, interactie te hebben met je publiek, hashtags en trends te gebruiken en samen te werken met andere TikTok gebruikers, kun je een sterke community opbouwen en je succes op het platform vergroten.

Community generated entertainment is een goede manier om met je content een sterke community op te bouwen. Een voorbeeld van community generated entertainment is “vraag het aan TikTok” waarbij creators iets aan gebruikers vragen van het platform. Dit kan advies zijn of een mening bijvoorbeeld. Wat je ziet is dat mensen massaal comments plaatsen. Door hier als creators weer actief op te reageren bouw je een fanbase op.

Ook het stimuleren van groei en “bestie behaviour” werkt heel goed bij het bouwen van een community. Onder het stimuleren van groei worden motiverende en stimulerende filmpjes bedoeld met het idee van “You go girl”. Bij “bestie behaviour” krijgen je fans het gevoel dat ze naast je in de kamer staan. Doordat de content creator andere video’s maakt en als een vriend/vriendin aanvoelt, ben je eerder geneigd om geadviseerde producten van hem/haar te kopen dan op een reguliere advertentie.

Gebruik TikTok als bespaartool, hoe…?

Een van de voordelen waarom jouw organisatie TikTok moet inzetten is dat het adverteren op het platform relatief goedkoop kan zijn. In vergelijking met andere sociale media zoals Facebook, Instagram story advertenties en YouTube zijn de kosten per klik en per weergave vaak lager op TikTok. Bedrijven worden steeds beter in het maken van entertainende ads. Zo vind 83% van de TikTokers advertenties op TikTok leuk. 35% van de TikTok gebruikers koopt iets nadat ze het op TikTok hebben gezien. #TikTokmademebuyit

TikTok biedt verschillende advertentiemogelijkheden, zoals in-feed advertenties, sponsored trending hashtags challenges en branded effects. De kosten van deze advertenties variëren afhankelijk van het type advertentie, de doelgroep die je wilt bereiken en de duur van de campagne.

Over het algemeen biedt TikTok zakelijke gebruikers een kans om hun merkbekendheid te vergroten en hun doelgroep te bereiken tegen relatief lage kosten. Door te profiteren van de verschillende advertentiemogelijkheden en te investeren in kwalitatieve content, kunnen bedrijven en merken hun aanwezigheid op TikTok versterken en groeien.

Een ander voordeel van adverteren op TikTok is dat het platform nog relatief nieuw is in vergelijking met andere sociale media. Dit betekent dat er minder concurrentie is en dat jouw advertenties dus sneller opvallen. Dit is vooral gunstig voor kleinere bedrijven die nog niet zo bekend zijn in de markt. Daarnaast biedt TikTok de mogelijkheid om je advertenties te richten op een specifieke doelgroep, waardoor je jouw advertenties alleen toont aan mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Naast de lagere advertentiekosten zijn er ook andere manieren waarop TikTok jouw bedrijf kan helpen om geld te besparen. TikTok is namelijk een platform dat zich richt op korte, visueel aantrekkelijke content. Dit betekent dat je als bedrijf niet altijd professionele video’s hoeft te produceren om succesvol te zijn op het platform. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om authentieke, oprechte content te creëren die past bij de cultuur van TikTok. Dit kan leiden tot een groter bereik en meer betrokkenheid bij jouw doelgroep, zonder dat je hier grote investeringen voor hoeft te doen. Hoe dichter de content bij de gebruiker staat, hoe meer succes het behaalt.

Waar begin je?

Als je TikTok zakelijk gaat inzetten, is het belangrijk om te starten met een strategie en deze goed uit te werken. Het aanmaken van een pro account is hierbij de eerste stap, maar het is ook belangrijk om te kijken naar wat je wilt bereiken met jouw TikTok-account. Het begint bij een doelgroep analyse. Welke vragen heeft mijn doelgroep, welke interesses zijn er en hoe ga ik mijn doelgroep entertainen en infotainen. Wil je bijvoorbeeld meer merkbekendheid genereren, een sterke community opbouwen of wil je jouw product of dienst promoten?

Voordat je een video gaat plaatsen, is het belangrijk om goed na te denken over welke boodschap je wilt overbrengen en hoe je deze boodschap creatief kunt verpakken. Je hebt 3 seconden voordat de TikTok gebruiker verder scrolt. De toegevoegde waarde van jouw video moet dus snel duidelijk zijn.

Dit is wat 99% niet toepast

Om zakelijke gebruikers te helpen hun online marketing strategie te optimaliseren, biedt TikTok uitgebreide statistieken die inzicht geven in de prestaties van video’s en profielen.

De TikTok-statistieken bevatten gegevens over de prestaties van je video’s, zoals het aantal weergaven, likes, reacties, gedeelde video’s en de tijd besteed aan het bekijken van je video’s. Dit geeft je inzicht in welke video’s populair zijn bij je doelgroep en welke minder goed presteren.

Daarnaast kun je ook informatie vinden over je volgers, waaronder hun locatie, geslacht en leeftijd. Dit geeft je een beter beeld van je doelgroep en helpt je om je content te optimaliseren voor specifieke demografische groepen.

Tot slot bieden de uitgebreide statistieken ook informatie over je TikTok account, zoals het aantal volgers, profielweergaven en weergaven van je video’s. Dit geeft je een overzicht van de prestaties van je TikTok account en kan je helpen bij het ontwikkelen van een effectieve TikTok-marketingstrategie.

So, let’s get started!

TikTok biedt niet alleen de mogelijkheid om je merk op een groot publiek te promoten, maar ook om content te creëeren die viral gaat en mee te doen aan trends en populaire hashtags. Steeds meer bedrijven ontdekken de potentie van TikTok als marketingtool om hun doelgroep te bereiken en direct in contact te komen met klanten.

Door gebruik te maken van influencer marketing en user-generated content kun je een groot publiek bereiken en impact maken. Bovendien hoef je geen grote following te hebben om succesvol te zijn op TikTok. Dus waar wacht je nog op? Profiteer van de vele voordelen die dit platform biedt en start vandaag nog met het inzetten van TikTok voor jouw bedrijf. Wil jij weten hoe je een account aanmaakt? Stay tuned voor de volgende blogpost!

Leave a Reply