fbpx Skip to main content

Het verhaal achter het miljoenenbereik van Manify Agency en zijn klanten

Van verkoper op de markt naar CEO van een hard groeiende digital growth agency. „Als 12-jarige jongen riep ik op de markt om verse groenten en fruit. Toen wist ik al dat reclame essentieel is voor een succesvolle verkoop, maar dat vriendelijkheid, eerlijkheid en enthousiasme mensen écht aan je bindt.” Met die visie verandert Ruben Hoogeveen (Manify Agency) nu de marketingindustrie.

Het ondernemen is Hoogeveen met de paplepel ingegoten. „Als sinds mijn twaalfde help ik mijn ouders op de markt. Daar leerde ik dat promotie belangrijk is, maar een glimlach goud waard. Mensen komen niet vanzelf naar jouw kraam. Daar moet je moeite voor doen: kwaliteit bieden en service met een continue glimlach, ook als het buiten -12 graden is. Neem bijvoorbeeld een kraam waar ze in de winter een lekker muziekje draaien, warme chocomel weggeven en de vaste klanten bij naam kennen. Dat trekt mensen aan.” Die visie gebruikt Hoogeveen nu nog dagelijks om Manify Agency te laten bloeien.
Laten we de marketingwereld veranderenHoogeveen is nog een hele lange tijd, op zaterdag, op de markt blijven staan. „Naast mijn studie aan de IVA Buisiness School, stage bij Van Lanschot en zelfs een fulltime job, stond ik elke zaterdag van vier uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds klaar met een glimlach.” Na twee jaar bij een grote corporate gewerkt te hebben, vond Hoogeveen het tijd om meer met die ondernemersgeest te gaan doen. „Ik zag om mij heen dat veel marketingbureaus niet presteerden. Dat terwijl bedrijven er forse bedragen neertelden. Toen besloot ik: dat ga ik anders doen!”

„Ik houd van veel tegelijk, dat geeft me energie”

Ruben Hoogeveen (Manify Agency)

Hoogeveen nam de touwtjes in handen en richtte een agency op met een hyperwinstgevend model én een compleet transparante manier van samenwerken. „Overdag ging ik naar mijn fulltime baan, in de avonduren deed ik zelfstudie naar innovatie en een nieuwe manier van marketing. Op zaterdag stond ik nog steeds op de markt en op zondag richtte ik mijn eigen bedrijf op. Of dat niet een beetje te veel van het goede was? Wat kan ik zeggen? Ik houd van veel tegelijk. Dat geeft me energie.”

Volledige transparantie

Met Performance Marketing, Marketing Automation & Content Creation, biedt Hoogeveen zijn klanten een totaalpakket. „Daarin zijn wij volledig transparant. Niets blijft geheim, alles is bespreekbaar. Zo weet onze klant precies wat wij, wanneer doen en welk resultaat dat oplevert. Dat is niet alleen prettig voor de klant – want hij weet waar hij zijn euro’s aan besteedt – maar ook goed voor de campagne, want zo’n evaluatie resulteert altijd in een verbeterplan: waar kan het nóg beter en welke stappen moeten we daarvoor zetten?”

Na 8 FTE’s nog geen salaris

Dat deze formule aanslaat, is inmiddels landelijk bekend. Het team van Manify Agency (13 personen in-house en 24 personen extern) werkt dagelijks voor merken zoals Sony en vele andere wereldwijde marktleiders. “Dit team helpt elke organisatie, onder hetzelfde dak, met online groei, in welke fase dan ook. Dat doen wij geheel op onze eigen manier: transparant en anno 2022.” Dat Hoogeveen een echte ondernemersgeest heeft, blijkt ook aan zijn (voor sommige) merkwaardige aanpak. Zo draaide hij 8 FTE’s alvorens hij zichzelf ook maar een euro salaris uitkeerde. „Ik vond dat ik zelf pas salaris verdiende, wanneer er een buffer voor meer dan een jaar lag, voor het huidige personeelsbestand. Daarbij wilde ik mijn klanten expertise bieden. Dat kon ik alleen door échte specialisten in dienst te nemen. Daar ging dan ook het geld naartoe.”

Het gaat niet om de tent, maar om de vent

Volgens Hoogeveen draait succes niet om de tent, maar om de vent. „Je bedrijf groeit het hardste op het moment dat jij het op je eigen manier runt, want jij bent de vent in de tent. Voor jou komen ze terug. Weet je nog: die kraam, met muziek en warme chocomel, op de markt? Die verkoopt hetzelfde als zijn buurman, maar dan op een authentieke manier. Die originaliteit trekt mensen aan. Daarom run ik mijn bedrijf op mijn eigen manier. Zo hanteerde ik in coronatijd geen wurgcontracten, maar keek ik samen met mijn klanten hoe we de kosten konden drukken. Menselijkheid voorop, dat werkt. Zo denken mijn medewerkers er ook over. Iedereen binnen ons team heeft deze mindset. Iedereen toont ondernemerschap en laat zien dat hij of zij de tent maakt. Dat maakt onze organisatie anders dan anders.”

 

“Ik robotiseer het menselijk gedrag, dat betekent: een gloednieuwe vorm van B2B-sales en recruitment” –  Ruben Hoogeveen (Manify Agency)

 

Daarnaast investeerde Hoogeveen jarenlang in het ontwikkelen van zijn nieuwste service: het automatiseren van werkprocessen, of ook wel: het robotiseren van menselijk gedrag. „Dit doen we voor zowel sales als recruitmentprocessen. We bootsen het menselijk gedrag van de klant na, zodat de persoonlijke touche altijd bewaakt blijft. Dat betekent: een gloednieuwe vorm van B2B-sales en recruitment.”
Klik hier voor de link naar het artikel op de website van De Ondernemer