Content Creatie UGC

Wat is UGC en waarom is het belangrijk?

User-Generated Content (UGC) is essentieel voor e-commerce bedrijven. Het beïnvloedt aankoopbeslissingen, bouwt vertrouwen op, vergroot betrokkenheid en genereert voortdurend nieuwe content.

UGC geeft consumenten een stem en creëert een concurrentievoordeel in een competitieve markt.

Ik wil UGC

Voor wie is UGC interessant?

UGC is interessant voor consumenten die op zoek zijn naar waardevolle informatie en meningen, evenals voor e-commerce bedrijven, marketeers en onderzoekers die profiteren van vertrouwen, betrokkenheid, geloofwaardige content en inzicht in trends en consumentengedrag.

Dit ben ik!

Is UGC belangrijk voor jou?

UGC is hedendaags van groot belang voor e-commerce bedrijven omdat het de aankoopbeslissingen van consumenten beïnvloedt, vertrouwen opbouwt, betrokkenheid stimuleert en een constante stroom van nieuwe en relevante content genereert.

Door consumenten de mogelijkheid te geven om hun ervaringen te delen, kunnen e-commerce bedrijven een sterke band opbouwen met klanten en zich onderscheiden in een competitieve markt.

Ik wil UGC

Kunnen wij jou helpen?

Ja, wij nemen graag zo veel mogelijk werk voor onze klanten uithanden. Jouw succes, is onze missie. Omdat wij de impact van UGC goed kennen, is het voor ons grote prioriteit om dit goed te regelen. Wat doen wij precies?

Aan de hand van data stellen wij een briefing op. De data bepaald wat de UGC creators maken. Vervolgens managen wij de content creators van a tot z. (Welke content willen wij graag zien, hoe moet het product gepresenteerd worden, welke brand-guide wordt gehanteerd, is de kwaliteit naar behoren etc.)

Tot slot zorgt elk team ervoor dat de content op de juiste manier bij de juiste doelgroep wordt gepresenteerd. De content kan worden ingezet op:

- De social media kanalen
- Betaalde online advertentiecampagnes
- De website (met name bij de product-pagina's)

Ja, graag!

Hebben wij onderscheidende vermogens?

Alles wat wij doen is data-gedreven. Wij weten welke input jouw organisatie nodig heeft voor de gewenste output. Dit geld ook voor de visuele content.

Bij Manify werken enkel specialisten die focussen op hetgeen waar zij goed in is. De teams werken nauw samen, waardoor de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft.

Zo bepaalt de data-analyst (in dit geval) welke content goed werkt, bepaald de brand-strateeg vervolgens hoe de content gebriefd wordt en zorgen de content creators ervoor dat de content aansluit op jouw merk en propositie.

Vertel mij meer

Wordt jouw merk het nieuwe UGC succesverhaal?!

Grotere merken verwerken steeds vaker UGC op de productpagina. Dit is het laatste moment waar jij jouw doelgroep kunt overhalen om het product in het winkelmandje toe te voegen. UGC heeft een grote overtuigingskracht en helpt enorm bij een verbeterde conversie.

Verrijk jouw marketingstrategie met UGC en zorgt dat dit op al jouw online kanalen terug komt voor de omnichannel marketing. De content is multi-inzetbaar en het zorgt ook nog voor binding met jouw huidige klant. Dit stimuleert merkvoorkeur en merktrouw. Een echte must voor jouw organisatie dus.

Dit wil ik!

Het begint allemaal met een plan

Elke marketingstrategie begint met een gedegen plan. Wij bieden jou de kans om vrijblijvend te brainstormen met onze deskundigen. Tijdens de brainstorm gaan wij in op jullie huidige situatie, bespreken we jullie propositie en maken we een plan over hoe jullie doelen behaald kunnen gaan worden.

Kortom; één grote win voor jouw bedrijf!

Maak mijn plan!

Ontdek de kracht van UGC